Polícia upozorňuje: Senior z Vysokých Tatier prišiel o 20.000 eur

30.01.2024 Poprad

Vysoké Tatry 29. januára (TASR) - Senior z Vysokých Tatier prišiel o tisícky eur. Krajská policajná hovorkyňa z Prešova Jana Ligdayová informovala, že 88-ročného muža telefonicky kontaktovala neznáma žena v sobotu (27. 1.) popoludní. V telefonáte mu oznámila, že jeho dcéra spôsobila smrteľnú dopravnú nehodu a treba za ňu zložiť kauciu vo výške 25.000 eur.

"Oslovený muž uviedol, že doma má iba 20.000 eur, ktoré môže ihneď poskytnúť. Peniaze mal dať do obálky, doniesť na dohodnuté miesto a odovzdať mužovi, ktorý tam bude čakať. Tak sa aj stalo, obálku prevzal neznámy muž a odišiel s ňou preč," priblížila hovorkyňa. Až na druhý deň starší pán kontaktoval svojho vnuka, ktorý mu spolu s mamou celú vec ozrejmil a uviedol na pravú mieru. Dcéra otcovi potvrdila, že žiadnu dopravnú nehodu nemala a ani ju nezadržala polícia.

Prípadom sa zaoberá vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Poprade, ktorý vedie trestné stíhanie vo veci zločinu podvodu. "Pri tomto závažnom skutku hrozí páchateľom podľa zákona trest odňatia slobody na tri až desať rokov. Ide o skutok, ktorý bol spáchaný na chránenej osobe," upozornila Ligdayová. Polícia neustále apeluje na občanov, aby si takéto podozrivé informácie o svojich blízkych okamžite overili predovšetkým u nich.
 

Vyberte región